03 March 2013

Ganduri...

Elemente ale zilei de astazi: soare, munti, plaiuri, brazi falnici, pietre, zapada, muschi verde, cer albastru, un catel, viata.

Intrebari: de ce?, ce e viata?, ce vrei sa faci in viata?, langa cine?, poti "atinge" infinitul?,cum stii ca momentul actual este vis si nu realitate?, dar cel viitor, este trezire din vis sau continuarea visului?, poti trai mai multe realitati de la o zi la alta?

Sentimente: veselie, dor, melancolie.

Ganduri: multe, multe, foarte multe

Doua dintre ele ar fi urmatoarele:

1.Timpul trece uneori atat de repede si in acelasi timp atat de incet. Uneori am senzatia ca o ora petrecuta intr-n loc e echivalentul a 20 ore petrecute in alta parte. Am citit in saptamana acesta o povestioara scrisa de un calugar in varsta. Esenta ei ar fi urmatoarea: atunci cand petreci 30 minute in Rai, pe Pamant au trecut deja 370ani. M-a surprins placut aceasta poveste, care poate fi cat se poate de reala.

2.Un brad traieste sute de ani. Noi insa, mult mai putin...vrem sa facem asa de multe in viata, dar nu ne iese mereu. Noi traim insa cu speranta ca vom reusi. Totusi, a trai doar cu speranta, nu este suficient.

Este o singura viata suficienta pentru a reusi tot ce-ti propui la un moment dat in viata? Pentru a "atinge" infinitul?

- Hinduismul ar spune un clar "NU", sustinand ca pentru a accede la planul superior trebuie sa evoluezi de la o viata la alta. Daca intr-o viata anterioara ai gresit fata de ceilalti, in viata actuala vei fi tu cel care vei suferi pentru greselile din viata anterioara. Daca nu vei invata nici acum, urmatoarea viata va fi la fel, poate mai grea decat cealalta.
- Crestinisumul ar spune un clar "DA".Chiar ti se dau mai multe sanse intr-o viata. Dumneze te iubeste, te iarta atunci cand gresesti,iti da posibilitatea sa revii, sa o iei de la capat. La fel face si o mama. Isi iubeste puiul ei neconditionat. Cred ca dragostea neconditionata fata de o fiinta umana o are doar mama si Dumnezeu.

Mi-ar placea ca sa pot face multe lucruri in viata. Nu pentru mine, ci pentru cei multi...sa se vada ceva in urma mea, sa se spuna peste vremuri "Da, datorita ei avem posibilitatea de a ......, datorita ei exista acest loc.....,etc."

No comments:

Post a Comment