15 January 2013

Dumnezeu este bun (I)

Dumnezeu este unul singur. Dumnezeu a creat planetele, stelele, toate galaxiile din acest univers si din alte universuri.

Dumnezeu a creat si omul, fiinta mult iubita, atat de iubita incat a trimis pe pamant pe Fiul sau care s-a jertifit pentru noi, pentru a ne acorda o noua sansa.

Am gasit astazi un citat care mi-a placut...."sa-i multumim lui Dumnezeu pentru clipa in care ne trezim".

Ce frumos....dar, ce facem noi apoi cu urmatoarele clipe pe care le traim? Cum interactionam cu ceilalti? Ce construim in aceasta lume? Cat de mult ne iubim pe noi insine? Cata iubire oferim celorlalti?

Stiu ca un singur cuvant bun spus conteaza mai mult decat orice pentru cineva aflat in nevoi, mai mult decat orice folos material.

Haideti ca fiecare din noi sa faca un mic exercitiu si pentru o zi sa se bucure de tot ce il inconjoara (de copacii goi, de brazi, de cerul innorat, de cerul senin, de iarna, de soare, de mare, de munte, de tot), sa fie mai bun cu el, sa fie mai bun cu cei din jurul lui si sa faca un act de caritate simbolic (de exemplu: sa daruiasca o portocala unui vecin care este in varsta si lipsit de puteri, sa rasfoiasca o carte intr-un magazin si apoi sa lase o bancnota in ea pentru ca cel care o va cumpara candva sa o gaseasca, sa mearga la un orfelinat sau camin de batrani si sa vorbeasca cu copiii, cu batranii, sa citeasca impreuna cu ei, etc.) Cum va vei simti apoi dupa aceasta zi?

Sa-i multumim lui Dumnezeu pentru aceasta viata, cu bune, cu rele si sa facem cu ea incepand de astazi, mai mult decat ce am reusit pana acum, rugandu-ne lui Dumnezeu sa ne dea intelepciune si ganduri bune minunate, muncind si iubind.

No comments:

Post a Comment